Inloggen
Terug naar overzicht

Bezoek aan idyllisch San Remo

San Remo is dé bloemenrivièra van Italië, dus tijd voor ons om daar een kijkje te nemen. Samen met enkele bloemisten van Interflora zijn we op bezoek geweest bij een aantal kwekers in het gebied.



In San Remo zijn er in totaal zo'n 1000 kwekerijen, voornamelijk gerund door families. Het zijn dan ook kleine kwekerijen, meestal gespecialiseerd in één product, waarbij handarbeid nog hoog in het vaandel staat. Een van de kwekers zei: 'de kwaliteit van het product hangt af van de kweker' en dit is zeker waar. Het vakmanschap, de ambachtelijke werkwijze, de liefde voor het vak en de aandacht die ze erin steken, is terug te zien in de bloemen, want ze zijn prachtig! Vervolgens brengt de kweker dagelijks zelf met zijn auto een paar dozen naar de veiling in San Remo om ze daar te laten veilen.


In dit bloemencentrum groeien voornamelijk ranonkels, anemonen en bloeiende takken, zoals mimosa en genistra. Door het milde klimaat zijn de omstandigheden perfect voor deze bloemen om in rolkassen, maar ook gewoon buiten te groeien. Bekijk deze fantastische bloemen in onze webshop.