Inloggen
Terug naar overzicht

Stylen met de lelie

Lelies zijn veelzijdig in te zetten, van simpel natuurboeket en styling van een futuristische fotoshoot tot betekenisvol housewarming cadeau. Het is de rouwbloem bij uitstek, maar wij hebben het liever over de vrolijke kant van deze fascinerende, kleurrijke bloem.

01 foto + tekst


Alle soorten en maten
Schilderes Georgia O'Keeffe vond veel inspiratie in de lelie, iets wat wij compleet begrijpen. De wulpse, bijzondere vorm van de lelie zorgt al eeuwen voor inspiratie en fascinatie. Lelies zijn er in kalmerend wit, knallend geel, als trompet of kom, met strepen en stippen en met overweldigende geur of juist compleet geurloos. Ook barst de bloem van symboliek. Ze staat voor vrouwelijkheid, vruchtbaarheid, zuiverheid en vergankelijkheid.


Spelen met lelies
Veel mensen moeten bij lelies gelijk denken aan de waterlelies in de Efteling. Leuk, want mocht je wat lelies over hebben na een event of boeketselectie, staan ze prachtig als drijvende bloem in een doorzichtige kubus of bol. Omdat de lelie van zichzelf al een beetje een futuristische look heeft, mag de styling dat ook zijn. Gek is niet gek genoeg. Combineer de bloem met iriserende vazen, glimmende metallics of plaats ze in testbuisjes.


Wil je nog langer van de lelies genieten of wil je er ware kunstwerken van maken? Laat de bloem dan drogen. Gebruik een droogpers of een oud, zwaar boek. De blaadjes kun je vervolgens inlijsten of weer gebruiken in andere styling ontwerpen.