Inloggen
Terug naar overzicht

Vier de nazomer met calluna

Het Calluna seizoen staat weer voor de deur! Elk jaar is deze struikheide weer favoriet onder de consumenten, mede dankzij haar vele kleurrijke cultivars en wilde uitstraling. Tijd om deze prachtige zomerheide beter te leren kennen.

In het wild groeit calluna al eeuwen in de heuvels, duinen en heidevelden van Noord- en West-Europa. In Schotland, waar ontelbaar veel velden met paarse calluna te vinden zijn, is de struikheide een iconische plant.

 

'Calluna' komt van het Griekse woord 'kallune', wat schoonmaken betekent. Vroeger werden de takken van de calluna gebruikt om bezems te maken. In de middeleeuwen werd calluna zelfs gebruikt om bier en thee van te brouwen.

 

Van origine is calluna paars, maar er bestaan inmiddels honderden diverse cultivars in verschillende kleuren, van geel en rood tot roze, wit en oranje. Met een paar verschillende variaties naast elkaar creƫert u al een levendig kleurenspel voor een vrolijke nazomer.

 

Calluna is een sterke, groenblijvende bodembedekker die van september tot en met november een prachtig tapijt van kleur vormt. De planten houden van een zure, voedingsrijke bodem, staan graag in de zon, en zijn gemakkelijk te onderhouden. Naast haar sterke karakter heeft de calluna ook een woeste uitstraling, een zorgt zo voor een puur natuurlijke sfeer in de achtertuin.