Inloggen
Terug naar overzicht

Duurzame orchideeën

In orchideeënland vinden grote ontwikkelingen plaats op het gebied van duurzaamheid. Tijdens de Orchid Inspiration Days hebben we gezien dat ons LESS PLASTIC. concept wordt overgenomen door kwekers die nu ook gaan werken met een duurzame tray en hoes. Hier zijn we enorm positief over; zo maken we samen de sector groener.

Duurzaam kweken
Kwekers zijn daarnaast ook bezig met hun eigen duurzame innovaties en initiatieven. Zo verkoopt GreenBalanZ biologisch geteelde orchideeën onder de naam 'Pure bio'. Zij zijn de enige bloeiende kamerplantteler in Nederland die biologisch kan telen en gebruiken hiervoor alleen organische meststoffen en natuurlijke gewasbeschermers. Van Der Hoorn kweekt orchideeën op een duurzame wijze, waarbij ze uitsluitend gebruik maken van een warmtepomp, aquifers en groene energie; er komt dus geen gas aan te pas. Bij Ter Laak investeren ze in duurzame oplossingen die helpen om waterverspilling tegen te gaan, het energieverbruik te verlagen en CO2-uitstoot te verminderen.

Groene verpakkingen
Stolk Flora biedt orchideeën aan die volledig duurzaam worden verpakt; in een Kokodama pot en gerecycled papier voor de hoes en de tray. Tot slot is de nieuwste ontwikkeling afkomstig van Hazeu Orchids. Zij maken gebruik van potten die zijn vervaardigd uit 100% gerecycled plastic. Doordat de pot zeshoekig is, zijn er minder grondstoffen nodig voor diens fabricage. Tevens wordt de emissie van CO2 in verhouding gereduceerd doordat zeshoekige potten dichter op elkaar kunnen worden geplaatst en er dus meer planten per m2 kunnen worden geteeld en vervoerd.

Bekijk onze collectie van duurzame orchideeën in onze webshop en onze acqua oplossingen om de houdbaarheid van planten te verlengen.