Inloggen
Terug naar overzicht

Blije bloemen met ethyleenvrij sierfruit

Het staat zo mooi, die boeketten met sierfruit ertussen. Helemaal nu de herfst om de hoek staat, zien we hier en daar weer combinaties van sierpompoenen en bloemen terugkomen. Maar wist je dat niet elk sierfruit gezond is voor je bloemen? Wij hebben het sierfruit gevonden waar jouw bloemen wel blij van worden.

Spelen met sierfruit
In een boeket, bloemstuk of als aankleding: sierfruit is eigenlijk altijd een goed idee. Tijdens de herfst kun je sierpompoenen goed combineren met herfstvruchten en andere elementen die je in de natuur vindt, zoals kastanjes, eikels, dennenappels en gedroogde herfstbladeren. Het sierfruit kan een simpele, natuurlijke toevoeging op een boeket zijn, maar kan ook de hoofdrol spelen in je arrangement. Denk aan een grote sierpompoen omringd door herfstbladeren en felle dahlia's, bij elkaar gehouden door boomschors. Herfst chique meets natuurlijke romantiek!


Ethyleenvrij: bloemen blij
Heel leuk, dat stijlen met sierfruit, maar in veel fruit zit ethyleen en daar worden je bloemen niet blij van. Van ethyleen gaan de bloemen veel sneller dood en dat willen we natuurlijk niet hebben. In de webshop van Noviflora vind je alleen ethyleenvrij sierfruit, gekweekt door Salm Boskoop. Dit sierfruit is getest met een ethyleenmonitor en hieruit is gebleken dat het geen invloed heeft op de houdbaarheid van de bloemen. Met dit sierfruit kun je dus zonder zorgen aan de slag.