Inloggen
Terug naar overzicht

Floraissance - een nieuw tijdperk

Een nieuw jaar betekent nieuwe dromen en doelen en dit jaar halen we inspiratie uit de kracht en beeldende kunst van de oude Grieken. Planten worden beelden, bladeren unieke vormen die zelfs de beste beeldhouwer niet met de hand kan nabootsen. De natuur, net als kunst, moet je in stilte bewonderen. Dus neem de tijd en laat je verwonderen.

01 foto + tekst

De Braziliaanse kunstenaar Andre Feliciano bedacht de term 'Floraissance' om het einde van de moderne kunst aan te duiden en een nieuw tijdperk aan te kondigen. Een waar de relatie tussen kunstenaar, natuur en maatschappij wordt geherdefinieerd, en waar collectieve, maatschappelijke kunst – of 'art gardening' – de nieuwe norm wordt.

Voor onze Floraissance gaan we terug naar de Oude Grieken, op zoek naar een nieuwe manier om naar de wonderen van de natuur en de beeldende kunst (en de combinatie van die twee) te kijken. Zuilen, bustes, terracotta potten en Griekse goden, maar dan in een modern, kunstzinnig jasje met veel vrouwelijke energie. Waar we eerst nog veel Romeinse luxe zagen, is de sfeer nu meer sober, maar ook artistieker. Veel natuurlijke materialen – terracotta, marmer, steen – ondersteunen de natuurlijke schoonheid van planten. Een minimaal interieur met veel zacht gele, roze en groene tinten. Maar we zien ook luxe stoffen, zoals fluweel en satijn. Zie het als het atelier van een kunstzinnige beeldhouwer, met zacht zonlicht dat op de beelden schijnt, handen onder het klei en planten die de ruimte vullen als een jungle, waarin alle inspiratie te vinden is.


Met Floraissance gaan we in alle rust van start met een nieuw begin, een begin dat ons even stil laat staan bij de kracht en pracht van de natuur en van de tijd die komen gaat. Houd het simpel, maar vergeet niet om jezelf te blijven verwonderen.

Credits: The Green Gallery – Floraissance, The Gathering
Fotograaf: Mike Karlsson Lundgren
Stylist: Dennis Valencia