Inloggen
Terug naar overzicht

Smit Kwekerijen - Moderne potplantenkwekerij in het noorden van Nederland

Smit Kwekerijen is een moderne potplantenkwekerij van groene kamerplanten. Het bedrijf kweekt al meer dan 30 jaar een grote diversiteit aan planten die met zorg verzameld en uitgekozen worden op plekken over de hele wereld. Met meer dan 160.000 m2 en meer dan 200 medewerkers is Smit Kwekerijen één van de toonaangevende kwekerijen in Europa.

De collectie
De unieke en onderscheidende collectie van groene kamerplanten worden onder het Eden Collection label verkocht, te herkennen aan het bruine etiket. De Eden Collection wordt aangevuld met een Gold en Specials -lijn, Seasonals, Message in a bottle en Summer Collection. Naast Eden Collection worden deze groene kamerplanten ook verkocht zonder of met een private label.

De collectie ontwikkelt zich door nieuwe planten, die door planthunting en/of veredeling aan de collectie worden toegevoegd. Het assortiment van trendy groene kamerplanten wordt regelmatig aangevuld, geëvalueerd en waar nodig bijgesteld. Het bedrijf voegt niet zomaar planten toe aan de collectie, dat gebeurt alleen als deze onderscheidend is van kleur en vorm, of een betere variant van een bestaande plant is.

Duurzaamheid
Smit Kwekerijen produceert duurzame kamerplanten. Het bedrijf is in het bezit van de certificaten MPS-A, MPS-GAP en MPS-SQ. Daarnaast is er een footprint-berekening, die de basis vormt in de continue verbetering op het gebied van duurzaamheid.

Young Plants
In toenemende mate wordt er ook verkoop gedaan van jongplanten. De productie (wereldwijd) en verkoop (wereldwijd) van jongplanten gaan een belangrijke pijler vormen in de 'core-business' van het bedrijf.