Inloggen
Terug naar overzicht

De kracht van groene planten

Thuis, op kantoor, in de tuin of in de publieke ruimte: planten zorgen overal voor een positieve, energieke en levensverrijkend effect. Ze maken ons blij en zuiveren de lucht, en daarom zijn wij gek op deze krachtpatsers. Duik samen met ons in de wereld van groene planten!

Lees alles over wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van groen, de hoe en wat van plantscaping en groen op kantoor, ontmoet kwekers van groene planten en ga mee op reis met onze Planthunters die overal de mooiste exemplaren scouten. Welkom in de grote groene wereld!

Wetenschappelijk onderzoek

Groen heeft een positieve invloed op ons woon-, werk- en leefklimaat. Ons onderbuikgevoel zegt dit al jaren, maar tegenwoordig wordt dit steeds vaker onderzocht om de effecten wetenschappelijk aan te tonen. Ben je benieuwd naar enkele onderzoeksresultaten? Bekijk hier de factsheets van 'De Groene Agenda'.

Plant Hunters

Hoe vind je in dit letterlijke bos aan groene kamerplanten nou de mooiste? Niet, want dat hebben onze Planthunters al voor je gedaan! Volg Ramon en Rudy onze Hunter-tool voor unieke kamerplanten en groene interieurtrends.

Hunter-tool

Kwekerij Fachjan

Drie generaties die iedere dag met hart en ziel midden in het mooiste groen staan. Dat is Fachjan, met 45.000 m2 eigen kassen vol tropische en subtropische groene planten, bloeiende en vruchtdragende bomen en struiken van een decimeter tot veertien meter hoog.

Lees meer

Ogreen

Schone lucht is een belangrijk onderdeel van een gezonde lifestyle. Met onze luchtzuiverende planten, Ogreen Clean Machines, creƫer je met gemak een prettige en vitale leefomgeving.

Lees meer

Een groen kantoor is een gezonder kantoor

Het ziet er prachtig uit, al die moderne, groene kantoren die je overal voorbij ziet komen. Is dit alleen voor de leuk of voegt het ook echt iets toe?

Lees meer