Inloggen
Terug naar overzicht

Ontwerpen met snijgroen

Sommige bladeren zijn ware kunstwerken. Denk aan een Monsterablad, een Calathea, een vrolijke Asparagus of een tropisch palmblad. In een boeket laat het groen de bloemen extra stralen. Maar ook los in combinatie met andere bladeren, als styling of accessoire tijdens een event of op een doodgewone donderdag is ontwerpen met snijgroen altijd een goed idee.

Groen voor de bloem
Als opvulling, voor de structuur, de kleuren of de textuur: je vindt bijna altijd snijgroen in een boeket, en om veel verschillende redenen. Om het boeket natuurlijk en vol te laten lijken of om een thema toe te voegen. Eucalyptus werkt goed in een winterboeket, een paar tropische bladeren geven sfeer aan een zomerbruiloft. Denk vooral aan de bladeren die je misschien niet heel snel zou verwerken in een boeket, zoals de Calathea, Strelitzia of Philodendron. In combinatie met een aantal bijzondere bloemen komen deze bladeren fantastisch tot hun recht.

Snijgroen styling
Het enkele Monsterablad in de vaas, die zien we al vaak voorbijkomen. Een subtiele en efficiƫnte (lees: neemt weinig ruimte in) manier om groen aan te brengen in een interieur. Maar het mag ook best wat minder subtiel. In plaats van een kunstwerk of behang, een aantal bladeren in een vorm of patroon op de muur plakken, bijvoorbeeld. Of strooi de bladeren over een tafel als decoratie of gebruik ze als onderzetter tijdens een diner. Je kunt het zo gek en groen maken als je zelf wilt.