Inloggen
Terug naar overzicht

KP Holland 70 jaar – Born to breed & bloom

Als vooruitstrevende kweker produceert KP Holland hoogwaardige producten van constante kwaliteit. Het bedrijf heeft naast de directie een team van 140 vaste medewerkers in dienst. Op alle locaties wordt dagelijks met veel passie aan producten van optimale kwaliteit gewerkt.

In 1950 legde Jan van der Knaap de basis voor KP Holland als kwekerij van bloeiende planten. 70 jaar later is het bedrijf uitgegroeid tot wereldwijde speler op het gebied van de productie en veredeling van siergewassen. De unieke combinatie van de disciplines Breeding & Growing binnen één onderneming maakt KP Holland een bijzondere speler in de markt. Wij toetsen constant de marktkansen en vertalen deze door bij de ontwikkeling van nieuwe rassen.

01 beeld tekst

Breeding
Vanuit de behoefte om het assortiment uit te breiden met betere rassen, zet KP Holland al tientallen jaren in op veredeling binnen de gewassen Spathiphyllum, Kalanchoë en Curcuma. Betere houdbaarheid, sterkere bloemen, nieuwe kleuren... de veredelaars en laboranten van KP Holland zijn continu bezig met het vinden van de beste combinaties uit de vader- en moederplanten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van unieke technische hoogstandjes, zoals een speciaal voor KP Holland ontwikkeld meetapparaat dat de eigenschappen van de potentiële nieuwe rassen volledig in kaart brengt.

Growing
KP Holland onderscheidt zich door het leveren van kwalitatief hoogstaande producten en de daarbij behorende service. Wij produceren markt- & klantgericht en brengen dan ook regelmatig bezoeken aan verkoopkanalen in binnen- en buitenland. Bovendien werken wij graag zo open mogelijk met onze (handels)partners samen, zodat we weten wat er speelt in de markt op het gebied van retail, wonen en gezondheid. Die kennis wordt ingezet bij de ontwikkeling van nieuwe merken en verkoopconcepten.