Inloggen
Terug naar overzicht

EPIC Plants – Your Tropical Heroes

Creëer de ultieme tropische sfeer met deze bromelia's, anthuriums en orchideeën, die absoluut de eXotische factor hebben met hun vrolijke kleuren en prachtige vormen. Deze Tropical Heroes toveren je winkel om tot een waar oerwoud. Ze zijn jouw perfecte groene match, en zullen ongetwijfeld wat jungle fever opwekken!

Deze tropische helden zijn epifyten: planten die kunnen groeien op bomen zonder er voedingsstoffen aan te onttrekken. In plaats daarvan halen ze hun voeding uit lucht, licht en regenwater. Het zijn dus groene helden met superkracht! 

Deze epische creaties van Moeder Natuur vragen ook nog eens weinig aandacht! Niet alleen deze planten zijn helden, maar ook de kwekers die EPIC Plants op een zo duurzaam mogelijke manier telen zodat we de beste kwaliteit kunnen garanderen. Echte groene helden dus!

Onze EPIC heroes

 

Orchideeën (Logico)

Er valt niet over te twisten dat de Phalaenopsis de absolute koploper is binnen de orchideeënfamilie (Orchidaceae) en dat ze de exotische schoonheid van de orchidee onder de aandacht bij het grote publiek heeft gebracht. Maar de orchideeënfamilie telt nog veel meer prachtige sterren, die allemaal weinig zorg vragen en net zo charismatisch zijn. Ze passen perfect in de huidige interieurtrends, waarin je een vleugje mysterie en bovennatuurlijk mooie vormen terugziet.

Orchideeën vormen samen een van de grootste plantenfamilies. Er zijn meer dan 20.000 botanische soorten bekend en er worden nog steeds regelmatig nieuwe ontdekt. In warmere regio's, zoals het tropisch regenwoud, groeien ze vaak op bomen, takken of twijgjes met hun wortels in de lucht. Dit noemen we epifytische orchideeën. Voor gekweekte exemplaren betekent dit dat ze weinig water nodig hebben en groeien in speciale luchtige potgrondmengels. Zo komen de omstandigheden zo goed mogelijk overeen met die in het wild.

Anthuriums (Karma Plants)

Anthuriums zijn zeer populaire kamerplanten: prachtig om te zien, eenvoudig te verzorgen en met een echte persoonlijkheid. De witbloeiende rassen roepen een sereen gevoel op, terwijl de felgekleurde levendigheid brengen. Hoewel de meeste mensen denken dat het gekleurde deel de bloem is, is het eigenlijk een gekleurd schutblad. De eigenlijke bloemen van een anthurium zijn heel klein en staan allemaal dicht bij elkaar op een slanke, lange kolf (spadix), omgeven door het decoratieve schutblad.

Anthuriums komen oorspronkelijk uit het tropische regenwoud van Colombia, Guatemala en het Amazonegebied van Brazilië. Daar groeit de plant als een epifyt op heerlijk warme plaatsen met een hoge luchtvochtigheid en voldoende licht, maar zonder direct zonlicht.

Bromelia's

De opvallende bloemen van de bromelia ontspringen uit het hart van de plant als een vrolijke en kleurrijke vlam. Het zijn sterke, gemakkelijke planten met een flamboyante verschijning - met Guzmania, Aechmea, Tillandsia, Vriesea en Ananas maak je een statement in je huis dankzij de opvallende vormen en felle, tropische kleuren. En hoewel ze er zeer exotisch uitzien, zijn het geen delicate planten: bromelia's zijn eenvoudig te verzorgen, blijven lang mooi (tot 6 maanden!) en zijn ongelooflijk sterk. Ook als je wat minder groene vingers hebt, is dit een geschikte plant.


Er zijn bromelia's die op de grond groeien (terrestrische planten) en soorten die op bomen groeien (epifyten) om meer licht te vangen. Tillandsia is een epifytische bromelia die niet enkel op bomen, maar zelfs op muren en telefoonkabels groeien kan. De planten schaden de bomen niet, omdat hun wortels en blaadjes vocht en voeding uit de lucht halen.