Inloggen
Terug naar overzicht

Aan de slag met de snij-amaryllis

Geen bloem straalt zo veel elegantie en grandeur uit als de Amaryllis, met haar sublieme bloemen en statige stelen. Precies wat je nodig hebt als het buiten koud en donker is. Met deze originele manieren zet je de Amaryllis in de spotlight en maak je van je winkel een flowerfeest.

Steel de show

De Amaryllis leent zich goed voor opvallende presentaties waarbij alle aandacht uitgaat naar de stelen. Zet ze in een hoge glazen vaas, versier de stelen met een stukje kant of laat ze onderaan omkrullen- door ze iets in te snijden- en geef ze de ruimte in een royale glazen vaas. De stengel van Amaryllis is soms niet sterk genoeg voor het gewicht van de bloemen; een stok in de steel is dan een oplossing om ze overeind te houden. 

Ondersteboven 

Voor de Amaryllis is niets te gek. Bevestig de stelen van deze winterbloem aan een tak of rail boven de tafel en laat de bloemen naar beneden hangen. Of hang een aantal Amaryllissen ondersteboven aan de muur – als een levend bloemenschilderij. Giet een beetje water in de holle stelen. Dan blijven de bloemen lang mooi. 

Op de toonbank

Een verzameling Amaryllissen in de vorm van een krans ziet er prachtig uit op de toonbank.  De bloemen blijven gemakkelijk op hun plaats liggen door het gewicht van de bloem.  Natuurlijk, kan een steekschuimkrant ook als basis gebruikt worden. Prik het schuim wel even voor, zodat de stelen er gemakkelijk ingeprikt kunnen worden. 

Wil je deze must-have van het seizoen extra in de spotlight zetten? Download het Amaryllis-raamsjabloon en decoreer jouw winkelruit in een handomdraai. 

Download hier

 

Credits: Amaryllisinfo.eu