Inloggen
Terug naar overzicht

Trekheesters

Een bijzondere verschijning, de trekheester. Een snijbloem van voornamelijk Hollandse bodem met een uitzonderlijke manier van kweken in vergelijking met andere snijbloemen. De trekheesterstruiken staan het hele jaar door buiten, behalve de paar weken dat ze in de kas staan te bloeien.

Na ongeveer 4 weken in de kas hebben de bloemknoppen de juiste rijpheid en worden ze geknipt. Tot slot worden de struiken kort gesnoeid en worden ze weer naar buiten gebracht om het jaar daarop weer nieuwe bloemen te geven. Welke trekheester verwerk jij in je boeket? 

Een sneeuwbal als snijbloem?

Kijk jij elke minuut uit het raam of er al sneeuw is gevallen? Met de Viburnum opulus Roseum, ook wel de ‘sneeuwbal’, is het wachten in een klap voorbij! De prachtige witte, bolvormige bloemen zijn een echte eyecatcher in een boeket. In de oertijd was deze bloem niet alleen bedoeld voor in huis, maar werden de lange houtachtige stelen gebruikt als pijlschacht. Zou je niet denken als je nu die trotse, stralende bloem ziet. 

Bloeispektakel van de sering 

Een andere uitbundige bloeier is de sering (Syringa). Deze trekheester heeft takken vol met grote bloemtrossen in kleuren van zuiverwit tot donkerpaars. Deze laatste variant verspreid ook nog eens een heerlijke geur, waar zelfs parfum van wordt gemaakt. Een zachte, verleidelijke geur vol ontspanning en romantiek, een echte must-have om iedereen te betoveren in je winkel!