Inloggen
Terug naar overzicht

Zen met bloemen & planten

In onze moderne samenleving ligt het tempo hoog, onze levens en lifestyles worden overspoelt met stress. Tijd om te vertragen. We moeten onze weg terugvinden naar onze echte ik, de tijd nemen om onze omgeving te waarderen en vrede te vinden in de chaos van ons eigen leven. Op zoek naar rust, vrede en focus, beter voor jezelf zorgen en een gezonder, meer waardevol leven. Daar gaan we voor.

We hebben nu, meer dan ooit, een veilig en stil thuis nodig. Een toevluchtoord, ver weg van de stressvolle maatschappij. Met dit idee als uitgangspunt zien we interieurs veranderen in lichte, rustige en comfortabele ruimtes. Matte materialen, soms transparant of semi-transparant. Een thuis is een plek voor bezinning. In verband met duurzaamheid consumeren we minder, we kiezen liever voor kwaliteit dan kwantiteit.

We vinden inspiratie in Azië, kijk maar eens naar ‘wabi sabi’. Een Japanse levensfilosofie waar de schoonheid van imperfectie, vergankelijkheid en leven in het nu centraal staan. De schoonheid van dingen zien zoals ze zijn.

Bloemen en planten die goed werken met deze trend worden nauwkeurig uitgekozen. De bloemen zijn fragiel en fris, in subtiele kleuren. Geen uitbundige boeketten, maar een paar bloemen, zorgvuldig gerangschikt, zoals bij Ikebana (een Japans soort bloemstuk). De planten worden geselecteerd vanwege het prachtige ontwerp van de bloemen of de bladeren met patroon. En ook de Bonsai-bomen zijn weer terug. Neem de tijd voor je planten, laat ze rustig groeien. Rustig aan is snel genoeg.