Inloggen
Terug naar overzicht

De kamerhortensia voorspelt de lente

Een glazen bol voorspelt de toekomst, een bol van gekleurde bloemetjes voorspelt de lente. Die haal je namelijk met de hortensia in huis, of je nou van rood, paars, roze, wit, blauw of groen houdt.

De delicate bloemblaadjes vormen een mooi contrast met de stoere donkergroene bladeren en de houtige stammetjes. Daarnaast draagt de hortensia ook nog eens bij aan een goede luchtvochtigheid in huis. Klachten als droge huid, hoofdpijn en droge ogen nemen af. Daar word je toch blij van?

Welke past bij jou?

Roze, wit, paars, blauw of groen. Deze gezellige plant is er in bijna iedere denkbare kleur te vinden, ideaal om te matchen bij je kamer. En wist je dat er naast de bolvormige hortensia ook seringvormige bloeiers, dubbelkleurige en randbloeiers bestaan?

Powerplant

Aan het eind van de achttiende eeuw kwam de hortensia voor het eerst naar Europa, maar tot op de dag van vandaag is het nog steeds onduidelijk naar wie de plant precies is vernoemd. Er wordt gezegd het is afgeleid van Hortense van Nassau. Deze stoere dame nam deel aan een expeditie rond de wereld. De hortensia is dus (waarschijnlijk) vernoemd naar een echte powervrouw!