Inloggen
Terug naar overzicht

Gebruik geur voor een hogere omzet

Het hoeft maar een klein vleugje te zijn, en je bent weer terug in Frankrijk bij je vakantieliefde in 1984 of op bezoek bij je oma die áltijd overal schalen potpourri had staan. Geur is een ontzettend krachtig zintuig.

Wist je dat de geur van bloemen en planten kunnen zorgen voor een hogere omzet? Ga daarom in jouw winkel aan de slag met deze superkracht! 

Er wordt veel aandacht besteed aan de aankleding van een winkel – we kopen immers met onze ogen – en ook muziek heeft invloed op het koopgedrag. Uit dit onderzoek bleek bijvoorbeeld dat mensen vaker een duurdere fles wijn kochten in een winkel met klassieke muziek. Maar ook geur heeft een enorme invloed op het winkelgedrag van mensen. In een winkel met een prettige geur stijgt de binnenloop met 150%, voelt men zich positiever, blijven ze langer en geven ze meer uit. Impulsaankopen gaan zelfs omhoog met 38%. Op een damesafdeling kan de omzet zelfs verdubbelen met een vanillegeur! 

Met de juiste planten en bloemen is zo’n prettige, geurige omgeving makkelijk te creëren. Voor een sensuele sfeer is kersenbloem geschikt, voor ontspanning doet lavendel het goed. Rozen passen bij elke situatie en de geur van rozemarijn doet denken aan reizen en avontuur. Kies een geur die bij jouw winkel past en ga aan de slag!