Inloggen
Terug naar overzicht

Waan je in de tropen

Of je nu heimwee hebt naar je exotische vakantiebestemming of dat je een lekker tropisch sfeertje in je winkel wilt kweken, met wat goed gekozen bloemen en planten waan je je zo in de tropen. Welcome to the jungle!

Gloriosa – Kleine exotische klimmer

Aangezien felle kleuren het uitstekend doen in een tropisch thema, past de Gloriosa perfect in dit rijtje. Dieprood, knalroze of oranje met saffraangeel; deze fragiele bloem zit toch vol vlammende energie. In het wild trekt de Gloriosa zich op met de kleine krulletjes aan de punten van de bladeren, die net als handjes op een ladder steeds hogerop zoeken. Ze kunnen daar dan ook wel drie meter hoog worden. In een pot of als snijbloem blijven ze (gelukkig) een stuk kleiner, maar niet minder sensationeel. 

Hibiscus – Gekleurde alleskunner   

Naast dat de Hibiscus, met haar glanzende blad en weelde aan klokvormige bloemen met meeldraden, het ultieme jungle-gevoel opwekt, heeft deze plant nog veel meer te bieden. Van sommige soorten wordt namelijk hibiscusthee gemaakt, die erg goed is voor je gezondheid. In India worden de bloemblaadjes gebruikt om schoenen mee te poetsen en in Polynesië gebruiken ze de vezels van de hibiscusbast om hoelarokjes van te maken. Wil jij er liever gewoon van genieten? Zet dan de Hibiscus in je tuin en doe er zo nu en dan een in je haar, zoals ze vroeger ook deden in Hollywood tijdens de hibiscushype! 

Protea - Zuid-Afrikaanse schone 

De Protea ziet eruit als bloeiende grootheidswaanzin en dat is het ook. Maar o-zo mooi en over-the-top exotisch. De gekleurde, vaak behaarde, schutbladeren zijn op zich al reuze ‘regenwoud’. En daar krijg je dan nog een mysterieus hart en stevige steel bij. Solo in een vaas, maar ook in een boeket of als plant pakt ze haar kans om te stralen. Kortom, met deze van oorsprong Zuid-Afrikaanse schone is altijd wat te beleven.

Meer tropische inspiratie nodig? Denk ook eens aan de Plumeria, Veitchia of de paradijsvogelbloem. Of bekijk ons assortiment tropische bloemen en planten.