Inloggen
Terug naar overzicht

Holstein Flowers – Gerbera in het DNA

Holstein Flowers is een hecht familiebedrijf. De liefde voor de gerbera zit al jarenlang diep in hun DNA verankerd. In 1946 startte vader Henk van Holstein als kweker en één voor één kwamen zijn zoons in het bedrijf.

In 1974 begonnen zij met het telen van gerbera’s. Inmiddels staat ook de derde generatie aan het roer. Met bijna 11 hectare verdeeld over twee locaties is Holstein Flowers uitgegroeid tot één van de grootste gerberakwekers ter wereld. 

Kweker én veredelaar

Holstein Flowers is niet alleen kweker maar ook veredelaar van gerbera's. Pronkstukken met verrassende vormen, maten, kleuren of een verbeterde kwaliteit. Meer dan 85% van hun gerberasoorten komt uit hun eigen veredeling. Nieuwe rassen testen ze uitvoerig op houdbaarheid, kleur, stevigheid, vorm. Want alleen de állerbeste gerberarassen verdienen een plekje in hun collectie!

Focus op duurzaam telen 

Als marktleider volgt Holstein Flowers de marktontwikkelingen op de voet. Ook op het gebied van duurzaamheid staan ze niet stil. Ze zetten zich intensief in om hun vrolijke en kleurrijke gerbera’s zo duurzaam mogelijk te produceren. Dit doen ze op verschillende manieren: van LED verlichting tot zonnepanelen en van aardwarmte tot biologische gewasbescherming. Deze aandacht voor het behoud van de natuur is voor hun vanzelfsprekend. De gerbera is ten slotte een schitterende creatie van Moeder Natuur!

Foto

Zie hier de bedrijfsfilm om meer te weten te komen over Holstein Flowers.