Inloggen
Terug naar overzicht

Natuurlijke groene snijbloemen - alles behalve gewoon

Groen is niet de meest voor de hand liggende kleur als je aan snijbloemen denkt. Dat betekent echter niet dat ze minder mooi zijn dan hun kleurrijke soortgenoten. Er is iets heel bijzonders aan een eenvoudig boeket groene bloemen.

Natuurlijke groene tinten staan namelijk voor groei, harmonie en balans. Groen is een rustgevende kleur die geassocieerd wordt met het voorjaar, maar kan ook een frisse start van het nieuwe jaar betekenen. 

Bloemisten kunnen kiezen voor een geheel groen boeket, maar de groene bloemblaadjes zien er ook warm en charmant uit in combinatie met andere felgekleurde bloemen. Ze vormen een mooie aanvulling op roze en bordeauxrode tinten, die zo nog meer diepte krijgen.

 

De ene groene bloem is de andere niet: de tinten variëren. In schoonheid doen ze echter niet voor elkaar onder. Zo bestaat de Dianthus bijvoorbeeld in meerdere groene bloemkleuren. Die gaan van felgroen naar mintgroen tot een soort geelgroen. De bloemen van de ’Dianthus barbatus Green Trick' zien eruit als pluizige groene bollen. Je kan er bijna niet afblijven! De Chrysant biedt nog meer mogelijkheden, niet alleen qua kleur, maar ook qua type. Een aanrader, want de groene Chrysant voegt energie en pit toe aan het boeket. 

 

Behalve de verschillende tinten zijn er ook groene bloemen die vanwege hun vorm in een boeket de aandacht trekken. De ‘Anthurium Midori' heeft bijvoorbeeld een groen, hartvormig schutblad met een bijzondere structuur. Eveneens heeft de ‘Cymbidium Green Breeze Lisa' decoratieve limoengroene bloemen met een zeer opvallende rode lip. De perfecte bloem als corsage of in een arrangement op tafel. 

 

Er zijn nog meer natuurlijke groene snijbloemen! Bekijk ze hier.