Inloggen
Terug naar overzicht

Bekijk het jaar 2022 in jouw glazen bol

Een nieuw jaar zonder zorgen dankzij onze planten in glas. Ze zijn namelijk bijna zelfvoorzienend; super handig! Vandaag de dag zijn er veel mogelijkheden, zoals een terrarium of planten in water.

Een terrarium is een gesloten ecosysteem. De condens slaat neer op het glas, vervolgens lopen de druppels langs het glas naar beneden en wordt het water opgenomen door het mos en de plant, zoals een succulent of anthurium. Met een terrarium is het niet langer gissen of watergeven nodig is. De condens op het glas geeft aan dat de plant het goed doet. Geel mos geeft daarentegen aan dat ‘ie wat water nodig heeft. Bijna volledig zelfvoorzienend; perfect voor iedereen die geen groene vingers heeft.

Op zoek naar het ideale cadeau waar je lang plezier van hebt? Een duurzaam cadeau dat ook nog eens trendy is en een stijlvolle toevoeging is aan het interieur? Een terrarium is hierop het antwoord.

Vergelijkbaar met terraria zijn waterplanten, hoewel die onder water groeien. De Marimo-ballen behoren tot onze favorieten. Met ongeveer 5 mm per jaar zijn het langzame groeiers. De Marimo-ballen worden gewoonlijk mosballen genoemd, maar het zijn in feite een soort uit algen gevormde bollen. De groenwierballen kunnen wel 100 jaar oud worden. Ja, je leest het goed, een eeuw lang leven!

 

Volgens legendes komen de Marimo-ballen voort uit een verboden liefde. Toen twee geliefden in het water vielen, botsten hun harten en die veranderden in Marimo-ballen, waarna zij nog lang en gelukkig leefden. Deze bijzondere ballen vertegenwoordigen geluk, en wie heeft dat niet nodig bij het ingaan van het nieuwe jaar?