Inloggen
Terug naar overzicht

Voel het fluweel

Een trend uit de jaren 90 die zijn comeback heeft gemaakt en die zeker nog een tijd bij ons blijft. Het zachte en glanzende karakter van fluweel beïnvloedt ook de populariteit van specifieke planten.

Een groep van planten die tegenwoordig niet meer mag ontbreken dankzij een rijke, diepe glans en warme, luxe uitstraling. Met een blad waar je eigenlijk niet vanaf kunt blijven. 

Vroeger werd fluweel door de 'Upper Class' gebruikt voor hun kleding en de stoffering van meubels. Door de luxe uitstraling en intensief handwerk was het een dure stof. Hoewel de 'fluwelen' planten er ook chique uitzien, zijn ze wel beter betaalbaar dan het fluweel van vroeger. Zoals de ‘Calathea warscewiczii’, een elegante plant dankzij haar fluweelachtige bladeren met een patroon van licht- en donkergroen. 

 

Een fluweelachtige plant is een blikvanger die op perfecte wijze een strak en modern interieur in balans brengt. De warme uitstraling draagt bij tot een betere sfeer in elke ruimte. Neem de ‘Alocasia micholitziana Frydek', een aanrader die de kamer opfleurt. Verder kan ‘Philodendron squamiferum’ in een druk interieur een mooi rustpunt zijn. Het is een ingetogen, maar unieke plant met fluweelachtige stelen.