Inloggen
Terug naar overzicht

Onestopshop Bromelia’s: alle maten, soorten en variëteiten van Bromelia Specialist.

Bromelia Specialist is dé aanbieder van het grootste Bromelia assortiment in de hoogst mogelijke kwaliteit.

Om dat te bereiken, werken ze samen met de beste Bromelia kwekers van Europa. Ze zijn MPS gecertificeerd (MPS-ABC, MPS-GAP, MPS-ProductProof, MPS-Socially Qualified).

Bromelia’s komen overal in de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika voor, wel meer dan 3000 soorten. De Ananas plant, ook wel bekend als ‘anti-snurk plant’ is de meest bekende Bromelia in de collectie van de Bromelia Specialist, maar ze produceren ook Vriesea’s, Guzmania’s, Tillandsia’s, Aechmea’s en Multiflowers. 

Easy care, easy health

Wat speciaal is aan Bromelia’s is dat ze een eigen ‘waterreservoir’ hebben, namelijk de kelk waar ze water in krijgen. Ze kunnen makkelijk 2 weken zonder water en extra plantenvoeding is niet nodig. Ook geven ze extra zuurstof af. Kortom… easy care, easy health.

 

Gekko’s 

Een van de biologische oplossingen van de Bromelia Specialist tegen spinrag en spinnenpoep, is het inzetten van gekko’s. Gekko’s zijn een natuurlijke vijand van spinnen en zorgen voor een goed biologisch evenwicht in de kassen en schonere planten. 

 

Planning productie

Het duurt zo’n 3 jaar voordat de Bromelia opgekweekt is tot een volwassen plant. Om Bromelia’s ‘in bloei’ te krijgen gebruiken ze het natuurproduct Ethyleen. Door het moment van behandeling af te stemmen op de vraag uit de markt, zijn ze in staat om onze productie bloeiende planten goed te plannen. 

 

Bekijk hier de collectie van de Bromelia Specialist.