Inloggen
Terug naar overzicht

Neem je plant mee naar buiten

Het weer wordt weer beter, dus tijd om naar buiten te gaan! Zodra je de perfecte plek in de tuin heb gevonden om te relaxen, uit de wind en in de zon, bedenk dan dat jouw plant je misschien wel wil vergezellen.

Dit is niet alleen een verwennerij voor de plant, want het fleurt ook de buitenruimte van je klant op. 

Vele huisplanten kunnen naar buiten wanneer de lente begint. Maar let erop dat het temperatuur verschil niet te groot is, anders krijgen ze een temperatuurschok, aangezien ze gewend zijn aan een constante binnentemperatuur. En als de temperatuur ’s avonds onder de 10 graden zakt, moet de plant weer naar binnen. Dus check regelmatig of ze het nog naar hun zin hebben buiten, als de bladeren bruin verkleuren, moet je overwegen ze terug te brengen naar binnen. 

 

De Fatsia japonica bijvoorbeeld, kan binnen staan, maar houdt er ook van om buiten in een schaduwplek te verblijven. Deze plant zal de tuin een exotische uitstraling geven. Net als de Strelitzia, maar wees voorzichtig als de zonnestralen te vel zijn, anders brand het gaten in de prachtige bladeren. Let er wel op dat ze genoeg water krijgen tijdens hun verblijf buiten. 

 

Geef jij de tuin liever een woestijn-look? Kies dan voor de Euphorbia Erytrea; lang en dramatisch in zijn uiterlijk door de scherpe stekels. In het algemeen neergezet als kamerplant, maar kan op zijn tijd naar buiten. Hij zal zeker een geweldige toevoeging zijn aan de tuin tijdens een warme zomer avond. Of wat dacht je van de Aloë Vera? Ook gevoelig voor koude temperaturen, maar houdt absoluut van een zonsessie buiten en kan er ook goed tegen, aangezien hij water in zijn bladeren opslaat.

Een andere plantensoort dat graag een tripje naar buiten zou maken zijn Yucca’s. Wanneer de temperatuur boven de 20 graden komt kunnen ze naar een warme en zonnige plek buiten. Ze hebben wel een hekel aan vochtigheid, dus breng ze naar binnen zodra er slecht weer aankomt. 

 

Het avontuur buitenshuis zal voelen als een vakantie voor je klanten en hun groene kamergenoten! Een simpele manier om de plant sterker en gezonder te maken door de buitenlucht en luchtcirculatie. 

 

Bekijk welke planten zowel buiten als binnen zullen overleven.