Inloggen
Terug naar overzicht

Viburnum – de vrolijke sneeuwbal

Een lieflijke bloemenbal dat ieder boeket zal opvrolijken. De bloem verkleurt van groen naar wit en neemt een ronde vorm aan. Eén voor één gaan de besjes open, wat uiteindelijk een prachtige geurende bloem vormt.

Door het uiterlijk krijgt deze bloem de bijnaam: sneeuwbal. Maar in vergelijking met echte sneeuwbal is deze bloem langer beschikbaar, namelijk van januari tot mei. 

Het zachte en ronde uiterlijk van de Viburnum brengt rust en vrede met zich mee. Het ziet er bijna naar uit dat ze ontworpen is om balans in ons leven te brengen. Haar vorm en de heerlijke lichtzoete geur zal een relaxerend effect hebben, dat iedere ruimte verandert in een ‘Inner Retreat’. Dit in tegenstellig tot de prehistorie, waar deze bloemen schade konden aanrichten. De stelen werden namelijk gebruikt als een pijlschacht in een strijdlustig gevecht. Toch niet zo onschuldig als dat wij dachten. 

 

De bloem groeit aan lange stelen van een struik. Door de houten stelen, kan zij niet goed tegen koud water, maar ze zal haar ongemak laten merken door slap te gaan hangen. Dus als je jouw klanten langer wilt genieten van deze geweldige bloem, adviseer dan om de vaas te vullen met lauwwarm water.

Op zoek naar een boeket dat trots uitstraalt? Gebruik een aantal Viburnums. De bloem zal een opvallende rol spelen in het boeket. Haar kleur creëert de mogelijkheid om ieder boeket een rustgevend en vriendelijk karakter te geven. Probeer de Viburnum te combineren met een bloem van een andere vorm, zoals de Lelie, om contract te creëeren of mix het met pastel kleurige bloemen. Maar zorg ervoor dat de Viburnum een hoofdrol speelt, zodat iedereen zijn ronde vormen kan bewonderen.

 

Bekijk hier het assortiment Viburnum.