Inloggen
Terug naar overzicht

Stamgasten

Je kan de grote van een tuin niet veranderen, maar als je klanten een kleine tuin hebben kan jij ze het beste stamplanten adviseren. Deze planten creëren de illusie dat de tuin groter is en het wekt nieuwsgierigheid op naar wat erachter verstopt zit.

In plaats van een heg als afscheiding, creëert een plant op stam een geheimzinnige doorkijk naar wat er daadwerkelijk achter zit. 

Planten op stam hebben de kracht om iedere tuin te verrijken. Het maakt niet uit of het een groene, betegelde, kleine of grote tuin is; een plant op stam zal altijd een toevoeging zijn. Deze planten creëren hoogte verschillen, wat zorgt voor dynamiek. Hoogteverschillen zorgen ervoor dat je de tuin niet in één oogwenk ziet. Dit laat de tuin groter en ruimtelijker lijken, wat zeker een voordeel is voor een kleine stadstuin. Bovendien, planten op stam zullen je tuin vergroenen terwijl ze niet veel ruimte innemen. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om deze planten te combineren: in een border met mooie bodem bedekkende grassen, groepeer verschillende maten heesters op stam bij elkaar of zet er een in een pot als blikvanger voor het terras.

 

Er zijn veel soorten planten op stam. Of je er liever een hebt die het hele jaar door groen blijft, een die winterhard is, een lente bloeier of een herfst bloeier. Er is een stamgast voor in elke tuin.