Inloggen
Terug naar overzicht

Power to the paarse plant

Vaak ruik je hem eerder dan dat je hem ziet: de lavendel! De geur is zeer geliefd, zelfs zo geliefd dat na de uitvinding van de wasmachine de vraag naar waspoeder met lavendelgeur zo groot was dat alle lavendel weg werd geplukt.

De geur wekt een Mediterraans zomergevoel op en heeft bovendien een kalmerende werking, waardoor je voortaan nog relaxter in de tuin zit. Terwijl vlinders dol zijn op de nectar van de paarsblauwe bloemen, proberen muggen juist zo ver mogelijk van deze geurige plant uit de buurt te blijven (bye, bye muggen). Perfecte combi als je het ons vraagt!

Lavendel is al jaren een populaire tuinplant. Een blikvanger op het balkon of in de tuin. Een gemakkelijke plant die een lange tijd bloeit. Lavendel groeit door de zon, dus geef haar een lichte plek waar de zonnestralen haar kunnen raken. Nog een betere combi zal zijn; een lichte plek dichtbij de ingang van het huis, zo zal het huis beschermt zijn tegen ongewenste insecten. 

De lavendel is veel meer dan alleen een mooie plant. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de lavendelgeur de productie van serotonine in het lichaam stimuleert. Dit stofje staat beter bekend als het gelukshormoon. Het heeft een kalmerend effect heeft op je zenuwen en geest. Daardoor is het ook niet bijzonder dat de olie van deze bloem wordt gebruikt in zeep, shampoo en cosmetica. Door de geur van lavendel kan je relaxen na een drukke of stressvolle dag. Deze paarse topper heeft ook een positief effect op je nachtrust. Laat de bloemknoppen drogen en stop ze in een klein stoffen zakje en plaats het onder je kussen of gebruik de knoppen in een kalmerende kop thee. Zeer functionele plant zoals je ziet!

Grote fans van deze schoonheid zouden een road trip naar Frankrijk moet plannen deze zomer. Terwijl je door de Provence rijdt, kan je lavendel bewonderen in grote glorie. De rustgevende, zoete, paarse velden zijn adembenemend. Er is zelfs een speciale lavendel route, om je reis helemaal af te maken. Lavendel in je tuin brengt je terug naar de eindeloze zomers, zonnige ritjes en zorgt voor rust in je hoofd. 

 

Bekijk het lavendel assortiment bij ons in de webshop.