Inloggen
Terug naar overzicht

Speels & natuurlijk: laat het gras groeien

Siergrassen geven je tuin op een eenvoudige manier een natuurlijke en vrije uitstraling. Ze hebben iets fascinerends. Ze zijn delicaat, zacht en buigzaam en deinen zorgeloos in de wind.

Er zijn honderden soorten grassen en je hebt er weinig werk aan. Alleen wat snoeiwerk in het voorjaar en je bent klaar. Natuurlijke en duurzame tuinen zijn trendy en siergrassen passen daar altijd in, welke plek je ook kiest. Je kunt ze gebruiken als borderplant, blikvanger, in potten en plantenbakken of om de ruimte tussen andere planten op te vullen. Siergrassen hoeven niet perfect te zijn: hun natuurlijke, soms wat wilde look maken ze juist aantrekkelijk. Combineer de grassen met andere bloeiende, vaste planten om veel bijen, vlinders en vogels aan te trekken voor een mooie natuurlijke tuin.

Het gras is niet altijd groen 

Wat dacht je van rood, blauw en misschien zelfs roze met witte accenten? Siergrassen zijn er in veel meer kleuren dan alleen groen. Daardoor zijn het ideale, eenvoudige planten om te combineren. Niet alleen consumenten, maar ook ontwerpers en tuinarchitecten maken er graag gebruik van. Siergrassen vragen weinig aandacht en combineren goed met talloze andere tuinplanten. Tuindesigner Piet Oudolf maakt in zijn ontwerpen altijd ruimte voor grassen en laat zich graag inspireren door haar rijke kleuren, beweging en natuurlijke schoonheid. Van groots en opvallend tot klein en subtiel: voor iedere tuin is er een geschikte siergras.