Inloggen
Terug naar overzicht

Smakelijk voor het oog

Wanneer de herfst eraan komt, zijn de meeste tuinen vaak een vergane glorie. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je tot in het voorjaar hoeft te kijken naar kale takken. Er zijn namelijk veel planten die gewoon door de kou heen bijten, zoals de Brassica.

Deze tuinplant, beter bekend als de ‘sierkool’, krijgt juist een boost wanneer de temperatuur naar het vriespunt zakt! 

Deze sierkool, die je niet moet verwarren met wat in de supermarkt ligt, is daadwerkelijk een tuinplant die op een speelse manier leven brengt in iedere tuin. Wel is hij familie van de eetbare kool, zoals de bloemkool, broccoli en witte kool. Maar in tegenstelling tot deze groentes heeft de sierkool niet bepaald een lekkere smaak. Toch is dit hem direct vergeven wanneer zijn decoratieve bladeren de buitenplaats een energieke en intense kleur geven in het najaar.   

Waar veel andere planten in het najaar zijn uitgebloeid en er triestig bij staan door de kou, geven de koudere temperaturen juist meer kleur aan de Brassica. Zelfs nachtvorst zal deze sierplant overleven! Zijn dikke, vlezige bladeren met een gegolfde rand geven een unieke kleur aan ieder herfstlandschap. Het is een goede toevoeging voor in plantenbakken en potten, maar ook als bodemdekker in een bloembed gecombineerd met andere herfst- en winterbloeiers. Simpelweg geweldig!

Op zoek naar deze sierkolen? Bekijk ons Brassica assortiment hieronder.