Inloggen
Terug naar overzicht

Een vrolijke bloem met vele betekenissen

Er is geen vrolijkere bloem dan de chrysant. Alleen al ernaar kijken, tovert een lach op je gezicht!

De symboliek van de chrysant is bij vrijwel iedereen bekend: ze staan voor loyaliteit, geluk en een lang leven. Maar met zo veel soorten kijk je er vast niet van op dat elke kleur een andere betekenis heeft. Dus lees snel verder, zodat je jouw klanten aan de juiste kleur kan matchen.

Wit chrysant

De witte chrysant maakt het gelijk al ingewikkeld, omdat het twee betekenissen heeft die mijlenver uit elkaar liggen. Sommige mensen zeggen dat deze bloem symbool staat voor medeleven en nagedachtenis, omdat wit in het algemeen gezien wordt als een teken van condoleance. Het drukt medeleven uit wanneer iemand een geliefde is verloren. Maar anderen geloven dat de witte chrysant staat voor puurheid, onschuld, loyaliteit en eerlijkheid. Dit laatste zorgt ervoor dat de witte chrysant makkelijker toegevoegd kan worden elk boeket.

Rood chrysant

Rood staat wereldwijd bekend als de kleur van de liefde. Dus als je klant zijn of haar geliefde wil verrassen, maar iets anders wil geven dan rode rozen, kun je een boeket met rode chrysanten aanraden. Deze kleur staat namelijk voor liefde, sterke gevoelens en passie. Perfect voor elk jubileum!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roze chrysant

Een roze chrysant is een geweldige keuze voor een eerste date of een nieuwe vlam. Vooral omdat de kleur aantrekkingskracht en romantiek symboliseert. Bovendien staat de roze chrysant bekend als ‘de vrolijke bloem’. En eerlijk, wat maakt je vrolijker dan vlinders in je buik?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geel chrysant

Waar een gele chrysant vroeger symbool stond voor verdriet, staat het tegenwoordig voor geluk, plezier en feestelijkheid. Dat is logisch, want de gele bloemknop en een smiley-emoji lijken best veel op elkaar, toch? Dit maakt het een perfecte keuze voor een verjaardagsfeestje of als medicijn om iemand op te vrolijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oranje chrysant

De oranje chrysant symboliseert precies wat je waarschijnlijk al zou verwachten: een bruisend en sprankelend gevoel van enthousiasme. En aangezien het een absolute no-go is om met lege handen op een feest aan te komen, is deze bloem het ideale cadeau voor de gastheer of gastvrouw. Een perfecte bloem om te geven als ‘bedankje’ voor een Halloweenfeest!

 

Violet chrysant

Als een familielid ziek is, heeft de violetkleurige chrysant hetzelfde effect als een fruitmand. Zonder dat men het hoeft te zeggen, brengt deze bloem de boodschap 'beterschap' over. Sommige mensen geloven zelfs dat het zien van een violette chrysant in een droom een teken van genezing is.

 

 

 

groen chrysant

Een kleur die altijd goed is, ongeacht de gelegenheid, is de groene chrysant. Deze bloem heeft vele positieve betekenissen: vernieuwing, geluk, gezondheid en jeugdigheid. Spirituele mensen beweren dat wanneer je de bloem ziet, er goede dingen zullen gebeuren. Een attent cadeau voor iedereen om wie je geeft!

 

 

Ongeacht de gelegenheid, er is altijd een geschikte chrysant. Dus kies je favorieten uit ons assortiment en verras jouw klanten over de glorieuze betekenissen!