Inloggen
Terug naar overzicht

Zacht met een ruw randje

De blauwe distel is met haar stoere, maar ook zachtaardige, karakter een opvallende bloeier.

Ik hoor je denken: waarom zachtaardig? Ondanks zijn stekelige uiterlijk, ziet de bloem er door zijn zachtblauwe kleur niet alleen lieflijk uit, maar voelt ook nog eens zacht aan! Zijn fascinerende uitstraling maakt de snijbloem dan ook zeer gewild voor romantische gelegenheden.

In een boeket is de distel gemakkelijk te combineren met vrijwel alle snijbloemen. Zo past hij bij ieder kleurpakket en voegt hij met zijn stervormige bloem en lange steel dimensie toe. Daarnaast is deze veelzijdige boeketvuller ook nog eens het perfecte ingrediënt voor een lang houdbaar boeket. Geen wonder dat hij zo geliefd is!

Het uiterlijk van de Eryngium is te vergelijken met het leven. De zachte bloemenkern staat voor de ‘ups’ en de stekelige bladeren staan de ‘downs’ die we in het leven meemaken. En als je kijkt naar de taal der bloemen, staat de blauwe distel symbool voor bewondering. Geen verassing, want het maakt niet uit hoelang of hoe vaak je naar deze bloem kijkt, hij blijft indrukwekkend! Dit maakt de bloem dan ook een favoriet in trouwboeketten. Combineer hem met een crème witte roos en eucalyptus, een perfecte combinatie voor een modern en rustieke bruiloft thema. 

 

Bekijk ons assortiment Eryngiums en voeg deze bloem toe aan jouw volgende bloemendesign.