Inloggen
Terug naar overzicht

Forest Fever

Herinner je de vreugde en het rustgevende gevoel van wandelen door het bos op een heerlijke herfstdag? Een frisse neus halen en dennenappels rapen om te gebruiken als decoratie. Maar wat dacht je ervan om deze gezelligheid van het bos naar binnen te halen?

Transformeer je winkel en inspireer je klanten met producten die zo aanstekelijk zijn dat iedereen de ‘forest fever’ te pakken krijgt.

Er zijn verschillende planten die het bosgevoel in je naar boven halen. Als je naar de Platycerium kijkt, begrijp je gelijk waarom zijn bijnaam ‘hertshoornvaren’ is. Met zijn lange, donkergroene bladeren is het een groene kopie van een hertengewei. Een ander voorbeeld is een plant die je zou kunnen verwarren met een vogel: de frisgroene takken van de Asparagus hebben namelijk veel weg van vleugels vol veren. En wat is een bos zonder naaldbomen? Waar een Araucaria in het wild 60 meter kan worden, blijven ze als kamerplant klein. Een mooie aanvulling voor een binnenbos!

In de herfst zie je veel besdragende struiken in het bos. Dus wat is een beter ingrediënt voor een herfstboeket dan een snijbloem met bessen, zoals de elegante Hypericum? Of een tak met robuuste rozenbottels, die verschijnen nadat de rozenstruik is uitgebloeid. Een ander essentieel product dat je direct met het bos associeert, zijn bladeren. Maar in plaats van dat ze op een bospad dwalen, zijn ze een geweldige aanvulling in een vaas. De Quercus ilex, Quercus rubra en de Quercus palustris lijken sprekend op de bladeren die je in een herfstig bos ziet.

Er zijn nog veel andere producten die een bos kunnen nabootsen, scroll naar beneden om ze allemaal te zien.