Inloggen
Terug naar overzicht

Een stijlvol ijssculptuur

Ben jij, net zoals wij, zo onder de indruk van dit kunstwerk? Dan heeft Azuma Makoto zijn doel bereikt! Al zijn werken zijn erop gericht om de waarde van bloemen en planten op een mysterieuze en unieke wijze te vergroten. Deze gerecyclede kerstboom is omgetoverd tot een buitengewoon bevroren kunstwerk, zoals niemand ooit een kerstboom heeft gezien!

Bloemen en planten hebben een relatief kort leven. Wist je dat, in vergelijking met een mensenleven, een bloem 10 jaar ouder wordt in één dag? Er is dus maar een korte tijd om van hun schoonheid te genieten. Maar de creativiteit van Azuma vond een manier om de tijd tot stilstand te brengen: door planten en bloemen in te vriezen. Deze kerstboom was niet zijn eerste 'bevroren' project. Tijdens een modeshow van de Nederlandse modeontwerper Dries van Noten in 2017 deed hij iets soortgelijks met bloemen. Hij bevroor bloemen, jong of oud, waardoor de levenscyclus van bloemen werd getoond.

Azuma is er heilig van overtuigd dat als een kunstenaar iets uit de natuur gebruikt, hij of zij de verantwoordelijkheid heeft om er een betekenis aan te geven. Dat is precies wat hij heeft gedaan met de kerstboom: hij recyclede hem door er een ijssculptuur van te maken en gaf hem zo een eeuwig leven.

Bekijk ons assortiment aan kerstbomen hier. Wees creatief, zoals Azuma Makoto, en maak van jouw kerstboom een kunstwerk (of houd ze gewoon zoals ze zijn)!