Inloggen
Terug naar overzicht

De kerstroos - Helleborus

Zijn bijnaam 'kerstroos' is misschien verwarrend, want de Helleborus heeft vrijwel niets gemeen met een roos. Maar als je goed kijkt naar de bloemknop, zie je overeenkomsten met zijn daadwerkelijke familie: de ranonkel.

Naast de standaard witte Helleborus is de bloem ook in andere kleuren vergelijkbaar, van geel en perzik tot donkerpaars. Dus wanneer de winter aanbreekt en vrolijk gekleurde bloemen schaars worden: kies dan voor de Helleborus!

Een aanwinst voor elke wintertuin 

Om te voorkomen dat de donkere maanden somber worden, kunnen mensen hun tuin slim beplanten. De Helleborus is een perfect ingrediƫnt om de wintertuin op te fleuren, dankzij zijn opvallende bloemen. Tussen november en maart heeft de plant grote, platte bloemen met een mooie kroon in het midden. Sneeuw of vorst is geen uitdaging voor de Helleborus: de plant kan op koudere momenten een beetje inzakken, maar zodra de temperatuur stijgt, zal hij er weer levendig bij staan. Zo kunnen jouw klanten ook in de winter van hun tuin genieten, terwijl ze lekker warm en comfortabel binnen zitten.

 

Een heilig ingrediƫnt voor een boeket

Het Bijbelse verhaal gaat dat de eerste kerstroos in Bethlehem verscheen uit de tranen van een arme herder. Hij had geen geschenk voor baby Jezus en door zijn tranen verscheen er plots een kerstroos uit de grond. Of je dit verhaal nu gelooft of niet, niemand kan ontkennen dat de Helleborus een magisch tintje geeft aan een winters boeket. 

De Helleborus is ook perfect voor een winters bruidsboeket. Velen zien de beperkte beschikbaarheid van kleurrijke bloemen in de winter als een nadeel van een winterbruiloft, maar de Helleborus is dan juist verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren en het heeft ook nog eens een romantisch en zacht karakter. Een geweldige toevoeging voor zo'n bijzondere dag! 

 

Als je klant dus op zoek is naar een bloem of plant om kleur aan de ruimte toe te voegen, ons assortiment Helleborussen zorgt voor de nodige kleur tijdens de guurste, donkerste maanden van het jaar!