Inloggen
Terug naar overzicht

Vrolijk de vensterbank op

Terwijl je nog even geduld moet hebben tot je de tuin weer kunt verfraaien, kun je wel al de vensterbanken versieren! Met bloeiende planten voor het raam lijkt het bijna alsof de tuin in volle bloei staat. Maar let wel op welke planten tegen direct en fel zonlicht kunnen. Welke bloeiende planten zou jij je klanten aanraden?

Muscari

Begin het plantenfeest op je vensterbank met Muscari, ook wel blauwe druifjes genoemd. Ze danken hun naam aan de druifvormige bloemen, die verkrijgbaar zijn in wit, blauw, lila, paars en roze. Eerst zie je alleen groene scheuten, maar al snel komt er een vleugje kleur tevoorschijn, wanneer het uitgroeit tot een speerpunt met kleine bolletjes. Van een afstand lijkt het net een tros druiven.

Orchidee

De prachtige orchidee heeft zoveel verschillende gezichten dat die nooit saai wordt. Met meer dan 25.000 soorten die in het wild voorkomen, zijn er enkele die er bijzonder mooi uitzien in onze huizen. De bladeren van de orchidee zijn bij de meeste soorten niet bijzonder opvallend, het zijn de bloemen van deze plant die de echte blikvangers zijn.

Cyclaam

Ondanks zijn delicate uiterlijk, is de cyclaam een sterke bloeier. De plant heeft zilverkleurige vlekken op de hartvormige bladeren die naar beneden groeien. En de bloemen? Onvoorstelbaar! De bloemen groeien juist naar boven en kunnen glad zijn, maar kunnen ook vrolijke franjes hebben. 

Primula

Een prachtige bloeier met kleurrijke, levendige bloemen en stevig blad. Deze kamerplant geeft veel kleur en houdt je positief tot het einde van de winter. Als je ernaar kijkt, zal je hart een lentesprongetje maken.