Inloggen
Terug naar overzicht

Voeg een dosis karakter toe

Is een van je klanten op zoek naar iets unieks en moois, maar ook kleurrijks? Dan zal hij of zij dol zijn op ons assortiment bonte planten. Deze planten hebben meerkleurige bladeren met een gestreept, gevlekt of omlijnd patroon. Met deze karakteristieke planten voeg je gegarandeerd contrast toe aan de indoor jungle.

Het woord 'variegata', in de volksmond ook wel bont genoemd, is afgeleid van het Latijnse woord 'variegatus', wat betekent: gemaakt van verschillende kleuren. De meeste bonte planten hebben een basiskleur, die meestal groen is, en een accentkleur. Deze combinatie is per ongeluk ontstaan door een genetische fout, maar is nu wereldwijd enorm populair. Vooral omdat elke plant daadwerkelijk uniek is, net als een menselijke vingerafdruk! Sommige bonte planten zijn door hun zeldzaamheid of unieke uiterlijk zeer gewild en waardevol en enkele worden zelfs gezien als een verzamelobject. In sommige landen geeft het hebben van een bonte plant zelfs sociale status. 

Gelukkig zijn er ook genoeg pronkstukken die wel betaalbaar zijn, zoals de bonte planten met tinten groen, geel en wit, die er uitbundig uitzien. Bijvoorbeeld de Philodendron Birkin, Epipremnum aureum, Calathea orbifolia of alle populaire Monstera soorten. Deze planten zullen de boel opleuken! Maar er zijn ook bonte planten met donkere accentkleuren, zoals zwart en paars. Bijvoorbeeld de Rattlesnake plant, de Tradescantia zebrinao en de Crinkle Leaf Begonia. Die laatste ziet er op het eerste gezicht niet uit als een bonte plant, maar als je goed kijkt zie je dieppaarse of kastanjebruine tinten. Maar als de ruimte een vleugje roze of rood kan gebruiken, dan hebben wij de perfecte kandidaat: de rode Aglaonema of de Stromanthe Triosta. Met zulke planten laat je iedereen versteld staan! 

Dus als je klant op zoek is naar wat kleur in huis, adviseer hem of haar dan een van de bonte schoonheden, die jaarrond een levendige kleur hebben. Bekijk onze collectie hieronder.