Inloggen
Terug naar overzicht

Vulcastrat the green solution

MDK Flowers & Greens is een kwekerij gespecialiseerd in het kweken van grote, groene kamerplanten. De kamerplanten groeien in vulkaankorrels en zitten in een speciale hydropot met een watermeter en waterreservoir.

De watermeter laat direct zien wanneer je plant water nodig heeft en door de ingebouwde waterreservoir hoef je minder vaak water te geven. Zo kunnen mensen met én zonder groene vingers genieten van het groen in huis.


Naast dat de hydropot van recycled materiaal gemaakt is, zijn de vulkaankorrels ook een verantwoordde keuze. De vulkaankorrels zijn 100% een natuurproduct en zorgen voor de juiste water- en zuurstofverhouding voor de wortels. Planten op vulkaankorrels helpen daarnaast mee aan een gezonder leefklimaat. In vergelijk met potgrond, zorgen vulkaankorrels voor een CO
2-reductie van maar liefst 92%!

Alle planten hebben een speciale geboorteplaats. MDK heeft het gehele productieproces van de plant in eigen beheer in Ghana. Hier ligt de basis van de productie van de kamerplanten met vulkaankorrels. Het land heeft een ideaal klimaat om kamerplanten te laten groeien. Met meer dan 170 medewerkers zorgen zij ervoor dat alle planten met liefde opgroeien tot een volwassen plant. 


Niet alleen liefde voor de plant, maar ook het welzijn van hun Ghanese medewerkers staat bij hun hoog in het vaandel. Zo zorgen zij onder andere iedere dag voor warme maaltijden en worden ziektekosten vergoed. Ze regelen vervoer van en naar de kwekerij en bieden het personeel cursussen aan om zichzelf verder te ontwikkelen en te bouwen aan stabiele toekomst. Zij hopen zo met het bedrijf een bijdrage te leveren aan het welzijn en de Ghanese economie.