Inloggen
Terug naar overzicht

Medinilla - A tropical beauty

Naast de sierlijke bladeren, heeft deze knapperd geweldige bloemen die eruit zien als grote pastelkleurige bellen. Zodra deze magische bellen openen, komt er een tros roze bloemen tevoorschijn.

Voorheen werd de Medinilla gezien als ouderwets, maar tegenwoordig is het de perfecte toevoeging aan elk (romantisch) interieur. Het heeft zelfs de bijnaam ‘de Rolls-Royce der planten’ gekregen.

Tegenwoordig leven we in een maatschappij die constant in beweging is, met een overprikkeld brein van alle indrukken als gevolg. Daardoor snakt men naar een rustige plek om te schuilen van deze druk. De Medinilla brengt rust en kalmte met zich mee, een natuurlijke manier om te ontstressen en op te laden. Het geeft een energieke en creatieve boost, iets wat iedereen kan gebruiken!   

 

De Medinilla op zichzelf is al spectaculair, maar het is nog gaver als je de plant ophangt of op een pilaar plaatst. Hierdoor creëer je jouw eigen kunstwerk en geef jij de plant de ruimte om vrij te groeien. Dit is belangrijk, aangezien de bladeren langer dan 30 cm kunnen worden. 

De plant geeft je een voorproefje van de zonnige bestemmingen die jij misschien gaat bezoeken van de zomer. Om van de volledig bloeiperiode van 3 tot 5 maanden te kunnen genieten, is het van belang om goed voor de plant te zorgen. Zet de Medinilla op een plek met genoeg zonlicht, maar wees voorzichtig; net als mensen kunnen zij verbranden wanneer de zon te scherp is. Bij sommige andere planten adviseren wij om de plant wekelijks te draaien, maar bij de Medinilla is dat niet het geval. Hij blijft liever op dezelfe plek staan, zeker als de knoppen tevoorschijn komen!

Vertel je klanten over de behoeftes van deze plant, want ze laat duidelijk merken wat ze nodig heeft. Zo heeft ze dorst als haar bladeren gaan hangen, dus reageer daarop en je zal zien dat een beetje water al wonderen doet. 

Bekijk hier het assortiment van deze onweerstaanbare schoonheden.