Inloggen
Terug naar overzicht

Verleidsters & verleiders – Erotische planten

Van de namen of looks van sommige planten kun je behoorlijk rode oortjes krijgen. Vrouwentong, vingerplant, condoomplant, om maar een aantal voorbeelden te geven.

Tijdens de maand van de liefde is het dan ook meer dan toepasselijk om je winkel te vullen met een paar van deze sexy planten.

Neem de Clitoria ternatea, een kruidachtige blauwpaarse schoonheid die toch veel wegheeft van het vrouwelijke geslachtsdeel. In Azië groeit ze in het wild en loopt iedereen zonder blikken of blozen langs deze spannende nudiste. Daarnaast staat de Sansevieria ook wel bekend als vrouwentong, toch vragen wij ons af: hoe verschilt een vrouwentong van een mannentong? Een plant waarbij je direct de link kan leggen, is de Paphiopedilum. Ze heeft een vrouwelijk seksueel getinte uitstraling, wat eigenlijk alle orchideeën wel een beetje hebben. Dit vonden de Victorianen in 1886 ook: toen de orchidee voor het eerst officieel werd omschreven, zorgde ze voor grote opwinding vanwege de wat… erotische uitstraling. Om die reden is de Paphiopedilum in de plantensymboliek nog altijd een spannend cadeau tussen minnaars.

Natuurlijk zijn er ook pikante planten die op de mannelijke edele delen slaan, zoals de groot geschapen Pachycereus Pringlei. Of de Nepenthes, die de bijnaam ‘bekerplant’ heeft, maar toch hebben zijn kelken ook wel een erotisch tintje. Een ander opmerkelijke plant is de Ceropegia ampliata, zijn fallische bloemen bezorgen hem de bijnaam ‘Horny Wonder’ of de condoomplant. Wederom bijzondere creaties van Moeder Natuur.


Deze pikante namen en vormen zorgen misschien voor blozende, verlegen klanten. Toch heten ze écht zo en hun looks vertellen je waarom. Laat je verleiden door hun sierlijke trekjes en bekijk hieronder ons assortiment van erotische planten.