Inloggen
Terug naar overzicht

Fikona- Perfectie in groene planten

Fikona is een familiebedrijf gevestigd in Koningshooikt, nabij Antwerpen (België), en werd in 1992 opgericht door Koen en Nancy. In 2017 zijn zoon Yorick en dochter Quirine het bedrijf komen versterken en vast onderdeel van het team geworden.

Sinds de oprichting van Fikona werken ze elke dag, met veel passie en enthousiasme, om kwalitatief hoogwaardige, groene planten te telen voor hun klanten.

Een stuk tropen in huis

Fikona staat bekend om zijn diverse assortiment aan ficussen, Chamaedorea’s en Areca’s. Het verhaal van elke plant begint in Centraal Amerika, waar ze worden opgekweekt tot een volwassen plant. Door de grootte van de ficusfamilie zijn de mogelijkheden eindeloos! Zo heeft Fikona momenteel meer dan 6 verschillende stamvormen, gecombineerd met 8 verschillende ficus variëteiten. Ook zijn ze continu bezig om nieuwe soorten en variëteiten te testen voordat ze in productie kunnen gaan. Als de planten volgroeid zijn, beginnen ze aan hun 3 weken durende bootreis naar de kwekerij in België. 

Rustig opgekweekte groene kamerplanten

Na een lange reis op zee zonder licht of water, hebben de planten veel bladeren verloren. Na het oppotten, krijgen de planten tijd om te acclimatiseren aan het Europese klimaat. Aangezien alle planten uit een tropisch en ideaal klimaat komen, worden ze bij Fikona verder rustig en op een koele temperatuur afgekweekt. Hierdoor groeien ze iets trager, maar worden ze wel voorbereid op de Europese huiskamer. Fikona is daarom ook trots dat hun planten een lange houdbaarheid hebben en prima kunnen overleven bij 15 graden. Verder worden de Chamaedorea’s automatisch opgepot & gekweekt zodat ze hun motto “perfectie in groene planten” nastreven.