Inloggen
Terug naar overzicht

Salix, elegant en zijdezacht

Salix zorgt in al zijn vormen voor een levendige energieboost. De kleine groepjes wilgenkatjes aan kale takken laten zien dat de lente in aantocht is en staan symbool voor een nieuw begin met nieuwe kansen.

Salix valt altijd in de smaak. Onze harten smelten wanneer de schattige, zilvergrijze wilgenkatjes ontluiken met een haast sprookjesachtige, nostalgische glinstering. Salix is bovendien robuust, weinig veeleisend en doet het uitstekend op vrijwel alle standplaatsen en bodemsoorten zonder opdringerig en flirterig te zijn. Het boompje heeft een stam die goed wortelt, waardoor het bestand is tegen wind en sneeuw. De wilgenkatjes vormen een belangrijke bron van stuifmeel voor insecten in het vroege voorjaar, wanneer er verder nog weinig bloeit.

In het bloembed komt de tamelijk hoge Salix met zijn dicht vertakte kroon mooi tot zijn recht met pas ontloken blauwe druifjes, sneeuwklokjes, narcissen en andere voorjaarsbollen. Salix is ook heel mooi op vaas. Tegen het eind van de winter past hij perfect in een boeket met tulpen, ranonkels, wasbloemen of anemonen in fris winterwit en poederachtige pastelkleuren. Later in het voorjaar, met de zomer in zicht, komt Salix ook goed tot zijn recht met snijbloemen in felle en levendige kleuren.

 

Noviflora heeft een ruim assortiment aan gekleurde Salix-takken voor gedurfde boeketten. Bekijk ze allemaal, van Pussy Willow Latte met zijn rustgevende bruintinten tot de levendige en stoere rassen zoals Blue Bay of Bubblegum!