Inloggen
Terug naar overzicht

Ode aan de violen

De lente laat nog even op zich wachten, maar hier bij Noviflora steken de eerste lentebloemen alweer de kop op. Van alle lentebloemen zijn violen nog steeds onze favoriet. Je hebt ze in alle soorten, kleuren en maten, en kunt eindeloos variëren. Kijk je mee?

Kleurexplosie

Kleurexplosie

Felle kleuren mogen weer en violen komen daar een handje bij helpen. Met hun fluweelzachte blaadjes gaan ze voor een vrolijke en natuurlijke sfeer, en welke kleur je ook toe wilt voegen; er is altijd een viool die past. Naast kleur hebben violen ook verschillende ‘tekeningen’ en patronen, zoals de tweekleurige violen, violen met adertjes of strepen, met een lief oogje of met kartelrand. Er zijn zelfs speciaal gekweekte violen die je kunt eten.

Creatief

Creatief met violen

Violen hoeven niet per se op de grond in een plantenbak. Wat dacht je van een hangpot, in een bak over het balkon, in een mand of in een paar potten aan de muur of schutting? Met violen in een paar verschillende kleuren en maten creëer je zo een creatieve, kleurrijke groene tuin of balkon. En ja, in principe kunnen ze nu al naar buiten. Violen zijn opgewassen tegen het wispelturige Nederlandse weer en een beetje nachtvorst vinden ze geen probleem.