Inloggen
Terug naar overzicht

Lentefeest met de narcis

Zie je narcissen? Dan weet je dat het bijna lente is. Met zijn loftrompetten kondigt deze vrolijke noot op eigenwijze wijze het nieuwe seizoen aan. Perfect voor in een voorjaarsboeket, maar laat ook elke tuin blinken alsof er een pot met goud overheen is gegoten.

Genoemd naar een halfgod

In de Griekse mythologie is Narcissus een ijdele jager – zoon van een god en een nimf - die zo verliefd was op zijn eigen spiegelbeeld in het water dat hij er uiteindelijk in verdronk. Op die plek ontlook een bloem die Narcissus in schoonheid evenaarde: de narcis. Daarom kijken narcissen altijd een beetje naar beneden: dat is de houding die de knappe jager had als hij langs het water zat en zichzelf bewonderde. 

Mooi geel is niet lelijk

Pastelgeel, okergeel, goudgeel en geel tegen het oranje aan toe – de narcis is er in alle tinten. Bovendien maakt de kleur geel actief. Het geeft je optimisme en energie en stimuleert mentale activiteit. De perfecte kleur voor in een werkkamer, je hobbyhut of op kantoor. Narcissen staan voor een nieuw begin, omdat deze bloem een nieuw seizoen aankondigt. Een boeket of arrangement met narcissen is dus een perfect cadeau aan de start van een nieuw project. Een goed en geel begin is het halve werk, nietwaar?

Narcis als eindeloze inspiratiebron

Narcis is een van de meest aansprekende bloeiende planten ooit. Of het nu komt door de vrolijke bloemvorm of doordat ze bijna iets menselijks hebben, zoals ze met hun hoofdjes knikken en dansen in de wind, feit is dat de narcis een inspiratie is geweest voor veel kunstenaars. De bloem komt voor in schilderijen van o.a. Salvador Dali, en in meerdere gedichten en liedjes brengen ze een ode aan de gele lentebloem. 

Laat het voorjaar door je winkel waaien met de narcis. Bekijk hieronder ons assortiment van deze vrolijke snijbloem en plant.