Inloggen
Terug naar overzicht

Help de vlinder en de bij

Vrolijk zoemende bijen en fladderende vlinders maken de tuin niet alleen extra gezellig, maar zijn ook onmisbaar. Wist je dat een van de drie lepels die je eet tijdens het avondeten direct of indirect afhankelijk is van het werk van een honingbij? Genoeg reden om de tuin vol te planten met bij- en vlindervriendelijke planten!

Kleur en kruiden
De meeste vlinderplanten hebben prachtige bloemen, want vlinders gaan af op de kleur en de nectar die in de bloemen zit. Denk bijvoorbeeld aan verbena, kattenstaart of de felle, rode zonnehoed. De laatste is favoriet bij de gehakkelde Aurelia, een zeldzame vlinder, dus let goed op als je in de tuin zit! Voor bijen doen de zomerse guldenroede, de campanula en ook kruidenplanten als salie en rozemarijn het goed. Handig, want die kan je zelf weer in de keuken gebruiken.

Entertainment voor de planten
Veel actie voor de bijen en vlinders is natuurlijk al reden genoeg om met deze planten in de tuin te zetten, maar wist je dat de planten het zelf ook fijn vinden om insecten om zich heen te hebben? Onderzoekers hebben laatst aangetoond dat planten reageren op zoemende bijen. Ze lieten teunisbloemen het geluid horen en zagen dat de bloemen daardoor binnen drie minuten veel zoetere nectar produceerden. Dus ook planten worden helemaal gelukkig van een bij- en vlindervriendelijke tuin!

Bekijk hier ons assortiment bij- en vlinderlokkers.