Inloggen
Terug naar overzicht

Top 5 hippe heesters

Lekker stevig en vaak getooid met schitterend blad of volle bloemen. Heesters geven niet alleen kleur aan de tuin, maar bieden bovendien vulling als de rest in de rui gaat.

Ze zijn er in alle soorten en maten, en zowel bloeiend als bladhoudend. Soms worden ze gebruikt voor hagen, maar veel sierheesters zijn als kuipplant ook een prachtige blikvanger voor op het terras. We hebben vijf hippe heesters voor je op een rijtje gezet. 

Esdoorn

Als er een prijs bestaat voor de mooist verkleurende plant, dan maakt de esdoorn een goede kans om te winnen. In het voorjaar verschijnen kleine onopvallende bloemen, die uitgroeien tot gevleugelde vruchten die als helikoptertjes door de lucht vliegen. En in het najaar steelt deze heester de show met vlammende gele, oranje en rode bladeren. 

Sering

Is er iets heerlijker dan de geur van een bloeiende sering? De bloemen ruiken naar lente, groei en lekker buiten zijn. De geur kan je zomaar overvallen - 's morgens vroeg ruik je de bloemen bijna niet, maar als hij eenmaal is opgewarmd, kan je zelfs van een afstand niet om de sterke, zoete geur heen. Soms moet de sering weer op krachten komen, dus wees niet bang als de bloei een jaartje overslaat. 

Potentilla 

De Potentilla staat ook wel bekend als de Ganzerik en is perfect voor vrolijke, bloeiende hagen. Deze blijven laag, maar door de uitbundige bloemenzee en handvormige bladeren zijn het toch echte blikvangers in de tuin. In de kleuren geel, rood, wit en roze zijn ze niet alleen geliefd bij mensen, want bijen zijn ook dol op deze heester. 

Leucothoe

In de volle grond is Leucothoe een kleurrijk geval met mooie bladeren en bessen. Om al die sterke punten nog beter uit te laten komen, geef deze sierheester dan een iets hogere plek. Een aantal spectaculaire potten met dito Leucothoë’s erin - meer is er niet nodig in de tuin. Deze vorm van natuurlijke luxe is een trendy en sprankelende manier om meer groen op het terras te creëren, zonder dat er voor gespit hoeft te worden.

Pluimhortensia

Deze heester heeft het allemaal, want naast dat de opvallende bloemen tijdens de bloei van kleur veranderen, trekt de pluimhortensia ook nog eens bestuivers aan. Bijen en vlinders komen massaal af op de bloemetjes in de pluimen van deze zomerse bloeier, wat bijdraagt aan een gezond ecosysteem.