Inloggen
Terug naar overzicht

Qualily – Een optimale bloei gegarandeerd

Qualily is een innovatieve leliekwekerij voor het gehele assortiment van hoogwaardige lelies. Op vijf locaties in het Westland worden jaarrond Orientals, LA’s en OT’s van de beste kwaliteit geteeld.

Het bedrijf is in 2000 ontstaan uit de samenwerking van twee gepassioneerde leliekwekers Raymond Vijverberg en Ruud van der Hoeven. Door vast te houden aan de kernwaarden kwaliteit, betrouwbaarheid, service en continuïteit is Qualily gegroeid van 12.000m2 naar 120.000m2. 

Door strenge selectie van bollen, uniforme teelt en op precies de juiste rijpheid te oogsten, garandeert Qualily een optimale bloei. Daarnaast heeft het bedrijf een efficiënt distributieproces met een hub op de veiling FloraHolland, waardoor klanten van de allerbeste service en kwaliteit voorzien worden.


Litouwen & Brindisi

"We telen deze witte, geurloze lelie Litouwen al 12 jaar lang bij Qualily en zijn erg tevreden met de kwaliteit!", vertelt Ruud van der Hoeven, verantwoordelijk voor de bolleninkoop bij Qualily. "Litouwen is een heel betrouwbare soort met de opvallende eigenschap dat de bloem erg groot is in uitbloei. Vanwege de goede kwaliteit en betrouwbaar zijn we in staat om deze soort dagelijks aan te bieden op de veiling." 

Qualily teelt de roze geurloze lelie Brindisi al meer dan 20 jaar. Ruud: “Dit is een van onze mooiste en stevigste lelies. Brindisi is voor de bloemist goed bruikbaar vanwege de zware takken het zware blad, daarnaast is ook deze zachte pastelkleur prachtig te verwerken in boeketten. De Brindisi wint het altijd van haar andere roze ‘concurrenten’. Er is simpelweg geen andere lelie die tegen de schoonheid en stevigheid van Brindisi op kan!”

Beide lelies hebben een uitstekende houdbaarheid. Brindisi en Litouwen zijn uiterst geschikt voor transport en hebben een bloeigarantie van 10 dagen. Deze kwaliteit is een vereiste voor Qualily: "Wij doen aan een strenge voorselectie van nieuwe soorten en onderzoeken alle eigenschappen kritisch; zo zetten we proeven gedurende ieder seizoen om te zien hoe deze jaarrond presteert. Pas als het soort aan alle verwachtingen voldoet, gaan we er verder mee!" legt Ruud uit.

Bekijk hieronder het assortiment lelies van Qualily.