Inloggen
Terug naar overzicht

Artistieke artisjok

De artisjok is een inspiratiebron voor vele schilders en wordt regelmatig afgebeeld als stilleven op canvas. De bolle vorm en puntige bladeren, die variëren van groen tot paars en bordeauxrood, zijn te herkennen uit duizenden en in het echt nog mooier dan op een schilderij.

Deze bloem is echter niet alleen mooi op doek, want ook op je bord en in een boeket steelt hij de show.

De meeste mensen kennen de artisjok als mediterraans gerecht, waarbij de bloem sierlijk wordt opgediend om vervolgens één voor één de bladeren eraf te trekken en met je tanden het blad leeg te schrapen. Echter gaat de liefde voor deze bloem niet alleen door de maag, ook in een vaas zijn ze een lust voor het oog. Deze distelachtige, met een diameter tot wel 15 centimeter, is een imposante bloem en vangt de aandacht zowel met z’n drieën in een vaas als gecombineerd met andere soorten snijbloemen. Ook zijn er bloeiende artisjokken, waarbij paarse sprietjes tevoorschijn komen die doen denken aan een zeeanemoon. Dit zorgt voor een speels effect en geeft je boeket een extra kleuraccent.


Zowel groen als bloeiend is deze bloem een artistieke toevoeging om een gedurfd boeket mee te maken. Bekijk hieronder ons assortiment artisjokken.