Inloggen
Terug naar overzicht

Elegante Scabiosa

De romantische, zoete geur van de Scabiosa doet denken aan het warme gevoel van de allereerste zomerdag. Maar niet alleen haar aroma maakt dit een aantrekkelijke bloem, ook haar opvallende uiterlijk en geneeskrachtige werking maken haar een echte schat van de natuur.

Bloemenwolk

Wat de Scabiosa zo bijzonder maakt, is het delicate uiterlijk van de bloemblaadjes, die lijken op een dansende wolk van kleur. De gekleurde bloemen bestaan uit afzonderlijke kleine bloemetjes, elk individueel gevat in een schutblad. Dit is wat de Scabiosa haar unieke uiterlijk geeft. Vanwege de fragiele vorm, wordt deze prachtige bloem vaak geassocieerd met tederheid en kwetsbaarheid. Met kleurscharkeringen van rood naar roze, paars en blauw is er voor iedere stemming wel een geschikte variant te vinden.

Geneeskrachtige werking

Deze bloem is niet alleen een natuurlijke schoonheid, ze wordt ook regelmatig gezien als plantaardig geneesmiddel. In de Romeinse tijd werd de Scabiosa gebruikt als remedie tegen huidaandoeningen, waarbij de bloem op de geïrriteerde huid werd gewreven, wat verlichting gaf. Tegenwoordig wordt een essentiële olie van de Scabiosa gemaakt, die wordt gebruikt in de aromatherapie. Deze kostbare olie heeft een scala aan voordelen; zo kan het bijvoorbeeld helpen tegen migraine en bevordert de ontspanning. De Scabiosa is een waardevolle aanvulling op het fysieke en emotionele welzijn. 

Ontdek alle soorten van de Scabiosa in ons assortiment. Bekijk ze hier.