Inloggen
Terug naar overzicht

Dahlia – Voor ieder wat wils

Een indrukwekkende bloem die (terecht, als je het ons vraagt) zijn populariteit heeft terugverdiend. Er zijn namelijk zoveel redenen om van dahlia’s te houden en één daarvan is de grote, prachtige bloem!

Een bloem met eindeloos veel opties… Deze uitslover is beschikbaar in veel verschillende kleuren. Van wit tot lichtgeel, zalmroze, oranje, paars, rood, felroze, bordeaux en zelfs helder rood. Eenkleurig of meerderkleurig met spatten en strepen. Daarnaast is er ook een groot verschil in de vorm van bloemblaadjes, van rond tot sprieten en elegant gekruld. En als dat nog niet opties genoeg zijn, verschillen ze ook in grootte, van schattig klein tot toffe grote bloemen. Mensen vergelijken de grote bloemen met dinerborden, omdat ze zo groot kunnen worden als servies. Daarom kan een enkele dahlia gebruikt worden als een echte eye-catcher in een boeket, maar dahlia’s in verschillende kleuren en vormen kunnen ook worden gemixt, wat leidt tot een prachtig bloemstuk.

Deze bloem is perfect om de show te stelen in een trouwboeket. Een bloem die alles heeft: stijl, kleur en een rijke symboliek. Het betekent: ‘voor altijd de jouwe’, en dat is precies wat een bruid en bruidegom van de hoogste daken willen schreeuwen! Dahlia’s op een bruiloft  zullen ervoor zorgen dat het één groot feest wordt. Leg een paar bloemen als decoratie op de borden, op de cake of maak ze vast aan de stoelen voor een fleurige sfeer. 

Maar wat dacht je van dahlia’s in de tuin in plaats van als snijbloem? Met de kleurrijke dahlia planten in de tuin belooft de zomer uitbundig te worden! Plaats verschillende soorten samen in een border of in een pot op het balkon en geniet van een zee aan prachtige dahlia’s. Met een klein beetje hulp bloeien ze van juli tot oktober. Creëer een pluktuin, zodat je klanten hun vazen altijd kunnen vullen met vers geknipte dahlia’s. Dit zorgt er zelfs voor dat de plant meer bloemen krijgt!

 

Zoals je kan lezen zijn er veel mogelijkheden om de binnen- en buitenruimte op te leuken. Check ons dahlia assortiment hier.