Inloggen
Terug naar overzicht

Zomers tuinfeest

De zon staat hoog aan de hemel en de bijen en vlinders vliegen fladderend rond. De zomer is weer aangebroken, het perfecte moment voor een gezellig tuinfeest. Doe de uitnodigingen op de bus, zet de drankjes alvast koud en tover je tuin om in een groene oase. We hebben de vrolijkste decoratietips voor je bij elkaar gezocht voor een onvergetelijk feest.

De bloemetjes buiten zetten

Een boeket is altijd goed; niet alleen binnenshuis, maar ook buitenshuis brengt het sfeer. Geef een kleurboost aan je tuinfeest en verdeel verschillende soorten bloemen (in vaasjes) over de tafel. Organiseer je een zomerse barbecue? Mix grote en kleine gekleurde bloemen, zoals zonnebloemen, celosia en gladiolen met fluitenkruid en snijgroen. Wordt het een zwoele cocktailavond? Kies dan voor pioenen, lisianthus en gipskruid in kleine karafjes. Voeg ook wat lavendel of eucalyptus toe om elk zintuig te prikkelen, en het feest kan beginnen. 

Plantenparty

Hoewel de tuin in de zomer al volop in bloei staat, mag er voor een tuinfeest altijd een extra dosis magie worden toegevoegd. Haal zelfs je binnenplanten naar buiten en verdeel ze over de hele tuin voor een tropisch tintje. Vergeet daarbij ook niet het thema van het feest, en voeg planten toe die hierbij aansluiten. Hoe leuk is het om kruidenplantjes op tafel te zetten bij een pizzaparty? Zo kan iedereen zelf kruiden plukken om hun pizza af te maken, en zo ziet de tafel er nog sfeervol uit ook. 


Met een overvloed aan kleurrijke bloemen en weelderige planten geef je ieder tuinfeest een exotische boost. Bekijk hieronder onze selectie bloemen en planten voor een knallend tuinfeest onder de zon.