Inloggen
Terug naar overzicht

Standing out together – Ansu

Ansu is een bloemenplantenkwekerij gevestigd op de Middenzwet in Wateringen, in het mooie Westland. ‘Bij Ansu kweken wij met veel passie en streven wij ernaar om de beste kwaliteit op de markt te brengen.’

In 1994 is Ansu begonnen met het kweken van Vanda's. In 2000 is de verkoop van deze plant begonnen. Tot op heden is Ansu nog steeds de enige kwekerij in Europa die deze prachtige Vanda-orchideeën kweekt. Een Vanda wordt verkocht als snijbloem en als plant. Vanda's zijn zo uniek door de mooie heldere kleuren die ze hebben en door de diverse patronen en prints in hun blad.

In de loop van de jaren heeft Ansu zijn assortiment verbreed. Ansu wilde zich ook gaan focussen op het telen van Tillandsia's en Aglaonema's. Sinds 2019 verkopen ze Tillandsia's in verschillende concepten. In 2020 heeft Ansu besloten om een van de sterkste groene kamerplanten te gaan telen, namelijk de Aglaonema. Inmiddels hebben we ruim 35 soorten planten in ons assortiment, waaronder de Aglaonema en vele andere mooie planten.

Ansu’s meest recente concept zijn de "Tilly Tiles". Ze zijn aan de slag gegaan om de Tillandsia in een nieuw jasje te steken, hieruit zijn de Tilly Tiles ontstaan. De Tilly Tiles zijn diverse keramieken schoteltjes met verschillende kleine Tillandsia's die er tegenaan groeien. Het idee van de Tilly Tiles is dat je veel schoteltjes kunt sparen en er een mooie slinger van kunt maken die je overal kunt ophangen.

Samen met hun Thaise partner Suphachadiwong Orchids streven ze ernaar om de bloemen- en plantenwereld te voorzien van de meest exclusieve producten. "Gezamenlijk hebben we 1 doel: standing out together!"